Odovzdávanie plakiet Prof. MuDr. Jana Janského darcom krvi

09.11.2009 Prešov

Dňa 09. 11. 2009 organizuje Územný spolok Slovenského Červeného kríža Prešov - Sabinov odovzdávanie plakiet Prof. MuDr. Jana Janského.
Spolu bude odovzdaných 244 plakiet bezpríspevkovým darcom krvi, z toho:

- Medaila MuDr. Kňazovického - 3
/ za 100 odberov muži a 80 odberov ženy/
- Diamantová plaketa MuDr. Jana Janského - 3
/ za 80 odberov muži a 60 odberov ženy/
- Zlatá plaketa MuDr. Jana Janského - 42
/ za 40 odberov muži a 30 odberov ženy/
- Strieborná plaketa MuDr. Jana Janského - 66
/ za 20 odberov/
- Bronzová plaketa Mudr. Jana Janského - 130
/ za 10 odberov/

Na akcii sa zúčastnia aj hostia z partnerského mesta Mesta Prešov - Talianskeho Brugheria - prezident Asociácie dobrovoľných darcov krvi - AVIS Brugherio p. Bianchi Carlo Adolfo a bezpríspevkoví darcovia krvi z Brugheria, členovia výboru asociácie AVIS.

Partnerstvo a spolupráca medzi Územným spolkom Slovenského Červeného kríža Prešov - Sabinov a Talianskym AVIS Brugherio začalo v minulom roku, vďaka Mestu Prešov, ktoré sprostredkovalo prvú návštevu darcov krvi z Prešova na oslavách 50.výročia AVIS Brugherio. Následne sa partneri z Brugheria zúčastnili v tomto roku osláv 90. výročia Červeného kríža na Slovensku.
Výsledkom tohto sprostredkovania je plodná spolupráca, výmena skúsenosti a vzájomná pomoc medzi Mestom Prešov, Územným spolkom Slovenského Červeného kríža Prešov – Sabinov a AVIS Brugherio, ktorá nadobudla aj konkrétnu podobu a to:
Talianska asociácia AVIS Brugherio sa rozhodla darovať Územnému spolku Slovenského Červeného kríža Prešov - Sabinov 9- miestne motorové vozidlo OPEL VIVARO, ktoré bude slúžiť pre potreby sociálnej Prepravnej služby SČK pre ťažko zdravotne postihnutých a seniorov.

Dňa 09. 11. 2009 bude slávnostne podpísaná darovacia zmluva medzi prezidentom AVIS Brugherio p. Bianchi Carlom Adolfom a riaditeľkou Územného spolku Slovenského Červeného kríža Mgr. Máriou Karaffovou .

Záštitu nad týmto podujatím zobral aj primátor Mesta Prešov JUDr. Pavel Hagyari, ktorý sa zúčastní slávnostného odovzdania motorového vozidla.

Územný spolok Slovenského Červeného kríža úprimne ďakuje Asociácii AVIS Brugherio za tento veľký dar, ktorý prispeje ku skvalitneniu sociálnej prepravnej služby pre ťažko zdravotne postihnutých a seniorov, ich kvalitnému a plnohodnotnému životu a k odstráňovaniu bariér a tiež úprimne ďakuje Mestu Prešov za sprostredkovanie tejto plodnej zahraničnej spolupráce a za podporu sociálnych služieb SČK pre občanov mesta Prešov.

Mgr. Mária Karaffová
riaditeľka ÚzS SČK Prešov - Sabinov
 

Vyberte región